Een slappe penis: wanneer erecties onregelmatig zijn

Een slappe penis: wanneer erecties onregelmatig zijn

Is een slappe penis normaal?

Als je rust, dan wel. In feite is dat hoe de penis meestal is.

Het probleem is wanneer het orgaan zich zo gedraagt tijdens een erectie, of voor en tijdens de seks.

Wilt u beter begrijpen waarom dit gebeurt en wat de mogelijke oorzaken van een onregelmatige erectie zijn? Lees het artikel verder.

Slappe penis of gebrek aan erectie?

Slappe penis of gebrek aan erectie?

Voordat we de mogelijke oorzaken van een onregelmatige erectie opsommen, moeten we eerst de verschillen verduidelijken tussen een slappe penis en een gedeeltelijke of onbevredigende erectie.

Nou, de penis brengt de meeste tijd slap door. Dus een slappe penis is niets meer dan een penis in rust.

In deze toestand kan de slappe omvang van de penis variëren van 5 tot 10 cm in rust en 13 tot 15 cm in erectie. Dit is het gemiddelde voor Brazilianen.

Een “halve-bom” erectie, zoals dat meestal wordt genoemd, is wanneer de penis, zelfs na seksuele stimulatie, niet volledig hard is en dit kan geslachtsgemeenschap al dan niet verhinderen, afhankelijk van de mate.

Belemmert een slappe penis de geslachtsgemeenschap?

Dat hangt ervan af. Een lichte mate van gedeeltelijke erectie staat geslachtsgemeenschap niet in de weg. Aan de andere kant blijft de penis niet zo hard en niet lang zo, wat betekent dat het moeilijk kan zijn de penis hard te houden zonder te ejaculeren.

Bovendien, als een man zijn penis systematisch gebruikt met een onregelmatige erectie, kan hij kleine scheurtjes in het orgaan ontwikkelen, die de detonatie van penisfibrose veroorzaken, wat de belangrijkste oorzaak is van de ziekte van Peyronie.

Zelfs de ernstigste gevallen van gebrek aan erectie verhinderen geslachtsgemeenschap, omdat penetratie niet plaatsvindt en daarmee de problemen beginnen.

 • De man is teleurgesteld in zijn prestaties;
 • De partner kan het gevoel hebben dat hij of zij het probleem is of dat de seksuele aantrekkingskracht er niet meer is;
 • En er kan zelfs wantrouwen ontstaan in verband met buitenechtelijke affaires.

Wat zijn de mogelijke oorzaken van een onregelmatige erectie?

Wat zijn de mogelijke oorzaken van een onregelmatige erectie?

Een slappe penis voor of tijdens de geslachtsgemeenschap kan verschillende oorzaken hebben:

Fysieke factoren die erecties verergeren

 • Hartziekte;
 • Hoog cholesterolgehalte;
 • Hoge bloeddruk;
 • Diabetes;
 • Obesitas;
 • De ziekte van Peyronie;
 • Penisfibrose.

omgevingsfactoren

 • Slechte eetgewoonten;
 • Een slechte droom;
 • Overmatig alcoholgebruik;
 • Roken;
 • Een zittende levensstijl.

psychologische factoren

 • Depressie;
 • Angst;
 • Stress;
 • relatieproblemen;
 • Dagelijkse beslommeringen kunnen ook de seksuele functie verstoren.

hormonale factoren

 • lage testosteron niveaus;
 • Veranderingen in schildklierhormonen zoals TSH, T4 en T3.

Zoals je hebt gezien, zijn er verschillende redenen die penisslapte tijdens de geslachtsgemeenschap kunnen veroorzaken. Als u ouder bent dan 40 jaar, kunt u meer episodes krijgen naarmate u ouder wordt.

Het goede nieuws is dat als de oorzaak van een onregelmatige erectie eenmaal is vastgesteld, de behandeling snel is en het zelfvertrouwen van de man kan herstellen.

Wat is de behandeling voor een erectiestoornis?

De behandeling van een slappe penis tijdens opwinding varieert afhankelijk van de oorzaak. U kunt daarom het beste een specialist op dit gebied raadplegen.

Ongeacht de oorzaak zijn erectiemedicijnen de eerste lijn van behandeling. Hoewel ze een interessante optie zijn, lossen ze de oorzaak van het probleem niet op en niet alle mannen reageren goed op de behandeling.

Deze geneesmiddelen zijn FDE-5-remmers en worden in de apotheek verkocht, maar ze kunnen ook worden gemanipuleerd.

Maar voordat u zelf gaat mediceren, moet u duidelijk maken dat alleen een specialist de dosis van het medicijn en de wijze van toediening kan bepalen.

Er zijn echter andere mogelijkheden om met een slappe penis tijdens de seks om te gaan:

intracavernous therapie

Deze therapie maakt gebruik van vaatverwijdende middelen die 5-15 minuten voor de geslachtsgemeenschap op de penis worden aangebracht. En hoewel het een effectieve behandeling is, kan het fibrose veroorzaken op de plaats van aanbrengen.

Schokgolftherapie met lage intensiteit

In gevallen waarin het probleem van een slappe penis een vasculaire oorzaak heeft, d.w.z. een blokkade in de aderen van de penis die een adequate irrigatie van het gebied verhindert, levert deze therapie significante resultaten op.

De behandeling bestaat uit het gebruik van akoestische golven om de microcirculatie van de penis te stimuleren, waardoor de erectie verbetert.

penisprothese

Een effectieve en definitieve optie zijn penisprothesen. Dit is een meer invasieve behandeling omdat de prothesen in de holtes van de penis worden geïmplanteerd.

Bijgevolg zijn zij aangewezen voor degenen die niet reageren of zich niet hebben aangepast aan eerdere behandelingen.

Wanneer een specialist zoeken?

Als u problemen ondervindt met een slappe penis voor of tijdens de seks, en u denkt dat uw erectie onregelmatig is, laat dit dan uw seksleven niet in de weg staan.

Zoals u hebt gezien, kunnen de redenen voor een gedeeltelijke of onbevredigende erectie uiteenlopen, en alleen een specialist kan deze aandoening diagnosticeren en behandelen.

Voor alle vragen over de seksuele gezondheid van mannen kunt u contact opnemen met professionals die deskundig zijn op dit gebied