Ik ben ’s ochtends gedeeltelijk mijn erectie kwijt. Is dit normaal?

Ik ben 's ochtends gedeeltelijk mijn erectie kwijt. Is dit normaal?

Ochtend erectie is de klinische term voor de erecties waarmee het mannelijk geslacht ’s morgens wakker wordt; er is een andere naam voor, “nachtelijke zwelling van de penis”.

Een man raakt er gemakkelijk aan gewend wakker te worden met een erectie. In feite vinden de meeste mensen een ochtend erectie vanzelfsprekend, en het is een beetje een schok als je op een dag wakker wordt zonder.

Ochtend erecties zijn volkomen normaal en gezond. Ze zijn een belangrijk teken dat u een goede seksuele functie heeft. Een ochtend erectie is een nuttige indicator dat uw hart, bloedvaten en zenuwstelsel goed functioneren.

Ochtend erectie komt voor bij mannen van alle leeftijden, ook bij kinderen en adolescenten. Het is normaal en geen teken van seksuele problemen of gezondheidsproblemen.

Aan de andere kant kan een gebrek aan een ochtend erectie een teken zijn dat u seksuele gezondheidsproblemen begint te ontwikkelen, zoals erectiestoornissen (ED).

Wat veroorzaakt een erectie in de ochtend?

Deskundigen hebben nog niet precies vastgesteld waarom nachtelijke erecties optreden. De huidige theorieën suggereren echter dat verschillende factoren een rol kunnen spelen bij ochtendlijke erecties, van de inhoud van uw dromen tot veranderingen in de hormoonspiegels die tijdens de slaap optreden.

Op een basisniveau ontstaat een erectie wanneer uw zenuwstelsel de bloedstroom naar uw penis verhoogt, waardoor er bloed naar het erectieweefsel stroomt. Als je bloeddruk stijgt, wordt je penis harder, waardoor een erectie ontstaat.

Dit kan gebeuren wanneer u wakker bent, zoals tijdens seks of masturbatie, of tijdens bepaalde fasen van uw nachtelijke slaapcyclus.

Wat betekent het als je geen ochtend erecties meer krijgt?

Wat betekent het als je geen ochtend erecties meer krijgt?

Een ochtend erectie is een normaal onderdeel van het leven. Een erectie is afhankelijk van gezonde zenuwen en bloedvaten. Als u een erectie kunt krijgen terwijl u slaapt, is dat een goed teken dat u lichamelijk gezond genoeg bent om er een te krijgen als u wakker bent.

Net zoals het normaal is om ’s ochtends een erectie te hebben, is het volkomen normaal om soms wakker te worden zonder erectie. Soms word je op het “verkeerde” moment wakker en word je wakker zonder erectie. Zolang het maar per ongeluk is, is het meestal geen probleem.

Als u echter vaak wakker wordt zonder erectie of merkt dat uw nachtelijke of ochtendlijke erecties plotseling afnemen, kan dit een teken zijn van een onderliggend gezondheidsprobleem dat ED veroorzaakt.

Erectiestoornissen hebben een aantal mogelijke oorzaken. Veel voorkomende lichamelijke gezondheidsproblemen die erectiestoornissen veroorzaken of ertoe bijdragen zijn onder andere:

 • Ziekten van hart en bloedvaten;
 • Atherosclerose (verstopping van de slagaders);
 • Hypertensie (hoge bloeddruk);
 • Verwondingen aan de penis en omgeving;
 • Complicaties na de operatie;
 • Chronische nierziekte;
 • Type 2 diabetes;
 • Multiple sclerose;
 • De ziekte van Peyronie.

Sommige voorgeschreven geneesmiddelen, zoals anti-androgenen, anti-depressiva, bloeddrukmedicatie, kalmeringsmiddelen, geneesmiddelen tegen zweren en eetlustremmers, kunnen ook bijdragen tot ED en voorkomen dat u ’s nachts een erectie krijgt.

Erectiestoornissen kunnen ook het gevolg zijn van psychologische problemen zoals angst voor seks, depressie, chronische stress en een laag zelfbeeld.

Waarom ben ik mijn ochtend erectie kwijt?

Het ontbreken van een ochtend erectie is niet noodzakelijk een reden tot bezorgdheid. Soms worden mannen op verschillende momenten in de slaapcyclus wakker terwijl er nog geen erectie is opgetreden. Een ochtend erectie kan echter aanwijzingen geven over de gezondheid van de penis en erectiestoornissen (ED). Over het algemeen hebben mannen meerdere erecties tijdens de slaap.

Wat zijn de redenen voor het ontbreken van een ochtend erectie?

Een laag testosterongehalte in het lichaam zorgt ervoor dat een man zijn erectie verliest.

Stress en chronische angst kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het gebrek aan ochtendhout.

Gezondheidsproblemen zoals diabetes, obesitas en hoge bloeddruk. Het kan zelfs leiden tot erectiestoornissen door een verminderde bloedtoevoer naar de penis.

Naarmate mannen ouder worden, daalt het testosterongehalte in het lichaam. Dit leidt tot minder zin in seks en minder erecties in de ochtend.

Hoe breng je het ochtendhout op natuurlijke wijze terug?

 1. Blijf gezond en voedzaam eten. Erectiestoornissen en het uitblijven van een ochtend erectie houden verband met een geringe bloedtoevoer naar uw aderen.
 1. Neem aerobic oefeningen op in uw routine. 15-20 aerobe trainingen kunnen problemen met de penis erectie verbeteren.
 1. Stop met roken. Studies tonen aan dat de nicotine in sigaretten het libido en de erectie negatief kan beïnvloeden.
 1. Beheer uw lichaamsgewicht en bloeddruk. Een ongehinderde bloedstroom naar de slagaders van de penis is de sleutel tot een gezonde erectie. Obesitas en een abnormale bloeddruk kunnen dit beïnvloeden en problemen met de erectie veroorzaken.
 2. Zorg voor een goed en stressvrij slaapschema. Het mannelijk lichaam produceert meer erectie-onderdrukkende hormonen tijdens het waken dan tijdens de slaap.

Wanneer moet je naar de dokter?

50% van de mannen boven de 40 heeft verschillende problemen met ED. Ochtend erecties of problemen met het verharden van de penis komen vaak voor. Bijna elke man krijgt er in zijn leven mee te maken. Het is ook tot op zekere hoogte te behandelen. Laten we eens kijken naar enkele situaties waarin een consult bij een uroloog noodzakelijk is.

 1. Als je een pijnlijke erectie hebt.
 2. Als er wekenlang geen erecties zijn, duurt het probleem langer.
 3. als het probleem verergert en uw geestelijke gezondheid en relaties aantast.